|

“Van Vijandbeeld naar Verbinding met de ander” verplaatst naar 2022

In het weekend van 26 en 27 juni organiseren wij een 2-daagse onder begeleiding van Ruud Baanders.
Dit weekend wordt verplaatst naar 2022 i.v.m. de huidige Covid19 maatregelen.

“Vijandbeelden zijn de belangrijkste reden waarom conflicten niet worden opgelost”
Marshall Rosenberg

RB-Vijandbeeld.

In deze workshop gaan we praktisch aan de slag met het transformeren van vijandbeelden die wij hebben over anderen en die anderen hebben over ons. Met als doel te komen tot compassievolle verbindingen met de mensen om ons heen.
Vijandbeelden kunnen zowel bewust als onbewust in ons denken aanwezig zijn. Zij kunnen ontstaan uit onze persoonlijke, culturele of sociale opvoeding en omgeving. Het vijandbeeld kan recentelijk zijn ontstaan of kan ook reeds lang in ons aanwezig zijn. Bijvoorbeeld als een gewoonte, een energie die je uitstraalt of een overtuiging die je hebt. Vijandbeelden zijn meer dan alleen “jakhalstaal” (dit is in GC de term voor (ver)oordelen). Vijandbeelden zijn over het algemeen vast en diep geworteld. Ze kunnen uit oordelen, overtuigingen, normen, waarden en emoties bestaan.
In deze workshop zullen we onderzoeken wat precies een vijandbeeld is, hoe het wordt gevormd, wanneer het wordt geactiveerd, waar het zich in ons en in anderen bevindt en hoe we het kunnen transformeren.

De trainer

Ruud Baanders is sinds 2006 diepgaand geïnspireerd door GC na zijn ontmoetingen met Marshall Rosenberg en is sinds 2011 internationaal gecertificeerd GC trainer. Hij is getrouwd met Bridget Belgrave en woont in Oxford, Engeland, waar hij sinds 10 jaar GC oefengroepen leidt en jaarlijks GC trainingen geeft in onder meer Italië, Japan, Korea, Zweden, België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Bridget en Ruud leiden vaak samen verdiepingsworkshops.

Praktische informatie

  • Voor wie: Kennis van GC )*
  • Wanneer: Zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020 uitgesteld naar 26 en 27 juni 2021 , uitgesteld naar 2022
  • Tijd: 10.00-12.00/13.00-17.00 uur
  • Waar: Montessori kindcentrum “Montijn” Koningstraat 5-k 6641 KS Beuningen
  • Bijdrage: 130-150 euro (inclusief koffie/thee/lunch) )*
  • Aanmelden: verbinden@communicerenopmaat.nl
  • Maximum aantal deelnemers 20 personen )*

)* zie: aanvullende informatie trainingen

Vergelijkbare berichten